KORE'NİN KÜLTÜREL SEMBOLLERİ

30 Ekim 2017 Pazartesi

Tarih Öncesi Çağda Yaşam

Tarih öncesi çağdan beri Kore halkının ataları, Mançurya'da, Kore yarımadasında ve Doğu Asya'da Bohai körfezinde yaygın olarak yaşamışlar. Buralarda yaşayan insanlar Yontma Taş Devrinde görülmüşler ve Kore ulusunun oluşumda çok az etkisi olduğu söyleniyor. Asıl atalar, Cilalı Taş Devrin'den Bronz Çağı'na kadar yaşamış olan insanlar olduğu söyleniyor. Etnik kökenine bakıldığında Koreliler aslında Moğollar'dan gelmektedirler ve Altay Dil Ailesine bağlı bir dil kullanmaktadırlar. (Gördüğünüz gibi akrabayız😜)
Kore'de Yontma Taş Devri 600.000 yıl önce başlamıştır. Bu çağda, insanlar mağaralarda yaşamışlar, vahşi hayvanları yakalamak için kemik ve boynuzlar kullanmışlar, ağaçlardan meyve toplamışlar. Gördüğünüz gibi dünyanın başka yerlerinde yaşayan ilk insanlardan farkları yok. Cilalı Taş Devri de 8.000 yıl önce başlamış Kore'de. Bu insanlar taştan yapılma aletler kullanmışlar ve topraktan çanak-çömlek üretmişler. Çağın başlangıcında balık yakalayarak beslenmişler, daha sonra da ilkel yollarla tarıma adım atmışlar. Son olarak da kabileler oluşturup birlikte yaşamaya başlamışlar. Bronz Çağı'na da milattan önce 10.yy civarında giriş yapmışlar. Yalnız, bu çağ Mançurya bölgesinde ve Kore yarımadasının kuzey bölgesinde yaşanmış. Ülkenin geri kalanına yayılması çok sonra olmuş. Bu çağda, insanlar tepelik alanlarda yaşamışlar, tarımla uğraşmışlar ve hatta pirinç yetiştirmeye başlamışlar. (Adamlar bu çağdan beri pirinç yiyor yahu nasıl sevmekse😂)


Bu çağda yaşayan insanlar, resimde gördüğünüz dolmen denilen yapılar inşa etmişler. Bunun yanında taş mezarlar da yapmışlar. Daha sonraları kabile reisleri çok güçlenmiş ve yönetenler olarak yükselişe geçmişler. Ataerkil toplum yapısı şeklinde ilk aşiretleri kurmuşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üç Krallık'ın Şilla Altında Birleşmesi

        5. yy’da güçlü olan üç devlet Goguryo, Baekje ve Şilla’nın her biri kralın merkezde olduğu yönetim sistemini benimseyip bölgesel...